Dagens ridpass 31 Juli

Millie vilade idag och zac fick ut och skritta i en 1 timme på varierande underlag :)
under skrittrundan träffade vi på någon konstig stooor fågel vid sjökanten,och tror jag var räddare än zac..
hahah,kan inte sluta skratta åt att jag satt där och sa ''buh'' för att den skulle försvinna,men efter en stund flög den iväg. haha orkar iiinte ;)

Dock när jag kom tillbaka till stallet hade zac en sten i ena bakhoven,som tryckts in i hoven :( så lät han stå inne, till mamma kom hem och då kollade hon på det och zac verkade inte ha ont eller liknade. Men för säkerhetskull så ska Moje kolla på det imorgon,när han endån är och skor Millie & Wilma. stackars zac :(

Imon blir det markabete,kanske kan få någon att filma så ni får lite färska filmer på oss :)

Nyttig tjej!

eftersom jag inte äter godis,chips osv får jordgubbar och vindruvor gör min kväll bättre,med en bra film. Men först riktig uppdatering strax,internet fungerar igen! hörs strax.

internet vill inte samarbeta..

därav kan jag inte ge en riktig uppdatering just nu,när jag har tid. dagen har varit full rulle,bland annat följt slaviskt OS och Sara tog silver!!! GRYMT är bara förnamnet. stolt svensk! jävla bom bara som skulle falla,kunde lika gärna ligga kvar...

Dagens ridpass 30 Juli

Millie fick en kortare runda i skogen idag istället,hon skötte sig prima. fina ponny :)

zac däremot,var sååå fin! underbara ponny ♥
dressyr i paddocken fick de bli,sporrarna åkte på. aldrig haft det innan på han i dressyren med dock ska jag fortsätta,vilket skillnad! helt otroligt,han vad han lyssnade bättre,kom åt han mycket bättre. glad!
Dock var han som en stel pinne i början,men han mjuknade upp mer och mer,med tiden. Gjorde mycket öppena och slutena på långsidorna,volter där jag verkligen mjuknade upp han för inneskänklen osv. Och helt plötsligt släppte allt.. pang, HAN BLEV SÅ FIN!

Galoppen var helt otrolig,lyssnade för minsta lilla. öppena var såå bra på långsidorna,och gjorde mycket volter, i olika storleker. Körde några ökade galopper på snett igenom i båda varven,och det var verkligen ''wow-moment''
stora luftiga galoppsprång. Hela ridpasset var verkligen hur bra som helst,körde mycket öppena och slutena,slutena satt bättre efter ett tag. mycket volter,varierade tempot och formen. istället för ta i han när han blev pigg,så red jag han mer,och använde hans power till arbete,och vilket resultat! wow,ponnyn kan verkligen om man säger till han :D

IDAG ÄR HAN SÅ DYR,ATT INGEN HAR RÅD MED HAN ♥


vad vill ni läsa om?

skriv en kommentar,så fixar jag det :D wooopa!

Måndag

Hej alla fina där ute :)
Idag tog jag en riktig sovmorgon,och sov till halv elva och sen har jag varit nere hos hästarna på betet och kollat till dom och fixat lite här hemma. Efter jag bloggat så hade jag tänkt klicka igång filmen ''LOL'' som jag har laddat ner, om jag inte har fel så går den fortfarande på bio just nu :) senare blir det OS tittande på tv:n, terrängmomentet i fättävlan går under eftermiddan och självklart måste man kolla på svenskarna!

Ikväll får det bli stallet,Millie och Zac ska ridas. Båda får ridas på gräset tror jag, Millie ska jag ha flippanbettet på idag tror jag,kände att det inte riktigt fungerade igår så vill köra på flippanbettet idag och sen går jag tillbaka till vanliga igen. Zac ska gå dressyr,som ni kanske läste igår på mitt schema för han. Lösgörande och göra mycket skänkelvikningar,övergångar osv. allt ska sitta bra innan vi slutar passet :)

Sen ikväll blir det en springrunda!
I veckan blir det träffa lite vänner,super kul då det var ett tag sen jag träffade dom. så ska bli roligt!
Hästarna ska ju såklart även ridas,Millie och Zac som vanligt,dock kanske syster tar Millie något pass då hon kommer hem om någon dag. Även Wilma ska ridas i helgen igen,för lina ska bort några dagar. :)

Ska fixa tidinställda som kommer upp när jag är iväg i veckan,men behöver hjälp av er!
Vad är det för inlägg ni vill se?

Kommentarsystemet

Nu behöver jag verkligen er hjälp,är helt borta på nya blogg.se med kommentarerna :)
En kompis till mig sa att om jag tryckte på svara när jag får en kommentar,så kommer svaret är på mejlen.
Är det så? För sett på bloggars kommentarer,att det står ''svar: blablabla'' efter den komentarern dom fått.
Är det där svaret kommer,eller är det på mejlen? Och förrut gick man ju alltid in på bloggarna och svarade tex
''Sv: blablabla''. Behöver man det fortfarande? eller blir svaren så när man trycker på ''svara''?

HELT borta som ni märker,och behöver er hjälp! Det jag vill ha svar på är..
Behöver man fortfarande gå in på bloggarna och svara med ''Sv:blablabla'' ?

Tacksam för svar,skulle vara super snällt :D





Schema för Zac

Måndag: Dressyr,lösgörande,mycket skolor,lydnad osv :)
Tisdag:
Ut och skritta i 1 timme,variera underlaget mellan mjukare och hårdare.
Onsdag:
Hoppning/Markabete, hoppa stuts,upphöjda cavaletti osv. mycket för han ska arbeta riktigt med ryggen,och komma igång riktigt med bakbenen.
Torsdag:
Skogen,träna på konditionen.
Fredag:
Dressyr,om han är enkel från början,tänkte jag lägga fokus på den högre formen lite,och kör ett riktigt hårt dressyrpass. ruskigt taggad,vet att han kan :)
Lördag:
Rida på åkrana,klättra och sånt bra för att bygga rumpmuskler.
Söndag:
Longera,arbeta riktigt med ryggen. upphöjd rygg och låg form,suktar vi efter :)

Schema för zac denna veckan,ingen vilodag denna veckan som ni har märkt. men kör ett skrittpass istället, funkar minst lika bra. Zac har allt för mycket energi endån,och skippar gärna vilodagarna så han är nog ganska nöjd :)

Dagens ridpass 29 Juli

Förlåt för mindre bra uppdatering idag,men inte riktigt orkat. slappsöndag har det varit idag,såå skönt.
stallet och filmtittande hela dagen,och ska snart sätta mig framför tv:n och sen äta grillat med mina päron.
Senare blir det nog kolla film och ta det lungt,ska fylla utkastet med inlägg också,har passa idér på blogginlägg :)
Imorgon ska jag även passa på att sova ut,första gången på ett tag!

Millies ridpass idag kan vi bara stryka,inget funkade. dock var hon riktigt fin och avslappnad när jag travade av.
nej,vi tar nya tag imorgon så skippar utvädering av dagens pass :)

Zac var det tänkt att rida dressyr på men regnade,blåste osv så körde på lite markabete idag och dressyr imorgon. Blev mjuka upp han så mycket som jag kunde i uppvärmningen,och få han avslappnad. att han skulle fokusera på mig,tog sedan en skrittpaus. och sen använde jag mig lite av bommarna och små hindrena som fanns uppe i paddocken,körde på en övning där man tränar att ha hästen rak framför hindrena,att den verkligen är mellan hand och skänkel,rullade på det några gånger,och zac skötte sig utmärkt och gjorde det jag bad han om,korrekt. så avslutade och travade av han. superfin var han :D

Världens finaste ♥

Andra msv:n tillsammans,ett stop då jag red upp för mycket på kullen och fick därav fel avstånd mot hindret ,helt mitt fel. Blev endån en andra placering,klockren är han min ponny. han slutar aldrig förvåna en ♥

HAHAH, go mamma man har som iiinte kan vara tyst ;)

SNYGG OUTFIT

Denna är att dö för.. såå snygg!
Har ju faktiskt kavajen,schabraket,luvan och pannbandet!
Har grå veredus men ska snart bytas ut mot ett par svarta och en blå racesafe väst ska köpas.
Stövlarna kaaanske ska köpas av en kompis,sånt man märker! vill igentligen byta ut mina silvriga JIN-stigbyglar mot ett par blåa,men trodligen blir det ha kvar dom silvriga och köpa ett par till (blåa) i göteborg nästa år!
Fyfan vad snyggt det kommer bli om allt går igenom,dubbel untz på de ;)




Kvällen

Syster och bror har varit hemma och ätit ikväll,syster bor ju just nu hos Linda så länge hon är på OS,och trodde aldrig jag skulle säga detta.. men insåg ikväll hur tråkigt jag har här hemma när hon inte är hem, saknar nog henne lite trots allt :(

Var ute nyss och kvällsfodrade,fyllde på vatten och gav dom mumsigt hö,och zac fick nytt gosigt spån samtidigt. Umgicks lite med kattungarna samtidigt,klappade båda idag tillomed ;)

Hästar idag gick bra,zac var sååå fin! arbetade på som aldrig förr, går inte riktigt förklara men han är världsbäst på longering,ni anar inte! upphöjd rygg och låg form,perfa :D

Wilma hade åsikter även idag,men släppte i traven riktigt bra och hon var riktigt läcker,skritten var också fin. Galoppen tyckte hon var himla jobbig,men den var helt okej i slutet. avslutade när hon accepterade arbetet jag krävde,ska smsa och se om jag ska rida henne imon också,hade varit kul! 

Hörs mer imorgon!
 

va med och tävla du också!

hos http://nellieberntsson.se/ :)
klicka HÄR för komma till inlägget där du blir med i tävlingen!

longering på g!

stallet

Stallet klart och skrittar nu fram lilla damen,Wilma med andra ord. hon ska få sig ett pass i paddocken med snodden,inte något jätte långt pass men kort och insensivt ;) Zac ska longeras efter Wilma är klar,i 30 min och med inspänningar! hörs när jag kommer in :)