instagram

glöm inte följa mig på instagram!! svenssoncarina heter jag där.

Finns inte ord ❤

Efter allt som har hänt mig/händer inser jag ändå att jag är en jävligt lyckligt lottad person, för jag har denna fantasktiska människan ❤

Jag älskar dig min underbara, bästa, finaste bästis ❤

Min bästavän

Jag vet att jag kan lika väl mycket som skrivs i detta inlägg bara skicka ett sms till Linnea, och jag vet även att jag borde just nu plugga spanska,men jag skiter i det nu,för jag vill ni ska veta hur enormt bra denna person är. 

Linnea har jag kännt sen hon var och provred min gamla c-ponny,enda gången jag träffat henne. Men har hållt kontakten i snart tre år,skulle jag tro. Att vi ska ses,kommer upp på tal hela tiden,men mycket kommit i vägen. Men ska nästa gång jag har inget planerat ta första båt till henne,ska. Men när man hittar en sån enormt bra person, som bryr sig så mycket om andra än om sig själv,då behöver man inte träffas varje dag. Tror Linnea och jag aldrig bråkat och det är som vi träffas dag in och ut,snackar om allt,smsar cp sms till varanda om att vi är störda och skriver till varandra på våra instagram bilder att vi är fula,vi är som bästavänner ska vara helt enkelt.

Denna person har hjälpt mig så mycket i mitt liv dom senaste åren,igenom bara skicka ett sms ibland. Ni vet, dessa små saker som igentligen betyder allt. Och jag hoppas jag gjort hennes liv något lättare iaf. Men till inläggets mening. Jag har aldrig träffat någon som är så stark som hon, efter trillat ner från toppen på enstaka sekund, för sedan sekunden efter börja leta ställen att klättra upp på igen. 

Hennes attityde och hennes inställning på livet,gör mig så glad,för hon vet att tillslut blir det bättre även fast allt är skit just den stunden. Allt hon gått igenom sista året, med allt om hästarna så sitter hon nu på sin föredetta hopponny och tävlar dressyr, samtidigt som hon  ridit igång deras egen uppfödning igen efter en skada,som dom ett tag inte ens visste om allt skulle bli bra igen, men nu är dom ute och tävlar igen. Allt detta bara för Linnea ger inte upp,och det är det som gör att jag ser upp till henne så himla mycket!

Och efter både mist sin förra ponny,och allt slit hon gått igenom med tiffany,fått ändra inrikting och börja om. Även skadan,igångsättning och allt som innerbärde hobies skada, så fick jag idag ett sms av Linnea, som gjorde att jag insåg hur orättvist livet är, hur dom bästa människorna i denna ridsport,råkar ut för det värsta. Jag skulle göra allt,för att linnea skulle få slippa dessa enorma,hemska motgångarna hon har haft senatse året och även dom nya beskeden hon fick idag. Kommer dock inte gå in på vad,låter hon göra det.

Men när hon skriver det,hoppas jag ni slänger in en komentar,skänker en tanke eller liknade. För hon om någon, förtjänar det. Hon är min bästavän,men det är pågrund av hennes målinriktning,attityde och inställning som gör att jag ser upp till henne. 


/ Carina



Sämst..

Idag har vi inte fått världens roligaste besked precis.. Tänker inte berätta mer om det nu dock... Inte mer än att jag inte mår speciellt bra just nu...

/Linnea

Min älskade ögonsten, du är ju inte klar med ditt liv ännu... <3

Dagens

Meddela att skoldagen har varit sååå bra idag.
Vi har lyckats få världens skönaste sjuor vid våra skåp och idag på matrasten satt en del från klassen och även den klass vid bänkarna precis vid skåpen. Skrattade för fullt,vilket alla andra också gjorde men jag höll allvarligt på att dö av en sak,tårana sprutade för fullt!

Iaf,till det roliga..
Det va en sjua som skulle knöla ihop sin colaburk med huvudet, igenom hålla burken mot skåpen och sedan slå huvudet mot burken. Och när han skulle slå huvudet i mot,så tappar han burken och slår HUVUDET i SKÅPET.
allvarligt,höll på att pissa på mig. hhahaha.

var bara tvungen att göra en bild i paint av händelsern,hahahha kissar på mig typ,hahahha.
/ Carina

Dagens markabetepass





Bilden ovan visar vad jag använde mig av idag,i markabetet. (PAINTSKILLS BTW!!)
Framskrittning 20 min, sedan en lite kortare framridning där det gällde få fram han för skänkel, och lösgöra han någolunda mycket,kolla läget och se att allt stämmde. Efter det började jag rulla över hindret i mitten på ca 50 cm, med markbommar före och efter. Fokus på att det skulle vara rätt galopp både före och efter,och även att han lyssnade på mina förhållningar. Rullade på ett tag,som en åtta. Detta är jätte bra för zac,då han har svårt med byta galopp, detta ska göras nu i varje framridning när det gäller markabete på hemmaplan.
 
klickbara bilder på övningen över och övningen under.

Efter det,gick jag vidare på cavalettin och galoppbommarna på en större volt och körde lite travjobb, kolla förhållningarna och han la sig rätt på bommarna,vilket han gjorde. Han var väldigt aktiv med benen och lyssnade bra framåt,samtidigt som han var himla lugn i huvudet. Vilket behövs,annars blir allt pannkaka om han är helt uppstuttsig i huvudet.

Gick över sedan till galopp på galoppbommarna,med övergångar före och efter till cavalettin. Vilket han gjorde såå bra. Arbetade han mycket för inneskänklen,att få han ställd riktigt och att övergångarna blev där jag hade tänkt. Efter det la jag in halter vid övergångarna istället,vilket gick som en dans det också. hur lydig och lugn som helst var han idag! 

Så gick över till att rulla på långsidorna,galoppbommar till ett litet kryss där jag skulle få han rätt på galoppbommarna och sen att han kom rätt VARJE gång till krysset, sitta tillbaka och vänta på han helt enkelt. 
Andra långsidan var det ett litet räcke med en bänk under till upphöjda cavaletti,där man skulle ta tillbaka till trav efter räcket lagom till cavalettin, inte jätte långt i mellan med det funkade himla bra efter någon gång.

Gjorde det i båda varven,så blev ju tvärtom i den andra varvet cavaletti - räcke - kryss - galoppbommar osv.
Vilket jag började med innan jag byte varv och körde med avsaktningen mellan räcket och cavalettin. Tro det eller ej,men han var lika fin och lyhörd även här. Så avlsutade passet här och travade av han, och han var både mjuk och lugn, och även avslappnad så detta ridpasset var väldigt effektiv även där.

Ska spara övningen/banan och sedan bygga upp det om någon månad igen,för att jämföra och kolla om något har förändrats. Kan då kanske lyckats klämma in det en dag han är väldigt uppe i varv i huvudet, men ska försöka få till en dag där han är lika lugn som idag i huvudet,så förutsättningar för jämförelsen blir lika.

Detta är bästa markabetspasset på hemmaplan på mycketmycket länge. Stolt över båda ponnyn och mig idag,som fick ihop bra komuniktion mellan varandra och arbetade på bra,båda två.

Kan även berätta, att för några dagar sen skrev jag ju,att jag var himla omotiverad till allt med hästarna. Men idag släpade jag fram både hinderstöd och bommar,smörjde & plockade undan,red,mockade och la upp mat utan tvinga mig ut, utan allt gick av sig själv. :)





Obsdag

Skrittar fram Zac nu,markabete/hoppning står på schemat,mycket lydnadsövningar är det som gäller idag. uppdaterar senare med övningar och utvärdering om ridpasset.


Efter det blir ska min gose ponny ut i hagen,och efter det blir det mockning och lägga upp mat osv. Ska även smörja av mina sadlar och snurra ihop alla träns,när jag endån har tid. Sen blir det städning av rummet,efter det gäller plugg och bloggisen. så vi hörs helt enkelt senare godingar ❤

Kvällsuppdatering

Precis tryckt i mig en liten skål med frukt och en kopp te, bäästa ♥
Nu blir det filmtittande och smsa med lite vänner, hoppas på somna i någolunda bra tid, för igår höll två stycken uppe mig allt för länge med sms. ;)

Zac blev ju skogen som sagt, tvärnitade antal gånger så fort han märkte något farligt,men annars var han himla lugn, dock på vägen hem fick typ en hund dampet och zac flög både framåt och uppåt samtidigt,och hade hacket. så tänk er den sitationen.. hehe 

men annars har jag bara duschat,checkat av lite plugg framför tven och stört mig på charlie som är för övrigt världens jobbigaste kattunge. annars då? inget, och numera bara babbla massa onödigt. så vi avslutar här och hörs mer imorgon,har tre lektioner och slutar tidigt,dock sjus hem är svårt,men endån hemma ganska tidigt. så trodligen, har jag mycket tid för bloggisen imon!

men vi hörs imon godingar, nu blir det bloggläsning,film och smsa med friends,livet är bra.

saknar dock världens finaste något enormt,inte varit uppe hos henne sen tidigt i somras, så antar jag får ta mig
samman snart och kolla läget. saknaden är enorm :(

Tisdag

Kommer knappt ihåg sist jag satt vid datorn,men i helgen kanske? JAG, som är dartanörd sitter knappt vid datorn längre, något hände?! För er som undrar, har jag uppdaterat för det mesta från mobilen :)

Iaf,longerade zac igår och ska snart ut och rida han en runda i skogen och sen ska stalletfixas. Och efter det blir det plugg,plugg och plugg. Har ungerfär 5 ämnen hemma som ska pluggas in,tittas igenom osv. Sen kom ju aldrig bussjävlen idag,elr jo 40 min senare kanske,så kom nyss hem och precis ätit. ska flytta,bussjävlar :(

Ingenting att säga igentligen,men kanske kan bjuda på videoblogg ikv eller något. ska försöka skriva ihop ett dunder bra inlägg iaf senare,haft det i huvudet i några dagar. så hoppas på att kunna få ner det i ord också!



Påväg till skolan, sen shopping med Linis! ❤

Självständig häst.se

Dressyr och western!

Åkte till ridhuset idag med min fina vän Malin och tränade dressyr. Dock rider hon western och är grymt duktig på de!

Vi bytte hästar en stund och jag fick rida fina Shappy! :D
Jättemysig och superkänslig häst! Dock är western så totalt annorlunda mot det engelska så vi förstod inte riktigt varandra fullt ut, men de skulle vara grymt kul att lära sig rida honom

Tiffany gick förövrigt riktigt bra emellanåt! Just ny håller jag på och rotar lite med henne, då blir de lite knas ibland men de är smällar man får ta! :)

Red igenom lb:2 och de funkade hyfsat! Galopprogrammet sitter, de är traven som ska finslipas på! :)

/Linnea

Ridit lite westernhäst

https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-1/3839911/images/2012/pic_503bb14ce087c349b20006ec.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-1/3839911/images/2012/pic_503bb14ce087c349b20006ec.jpg" class="image">

ponnytävlingar...

gick in och läste ett inlägg som kommit upp nu under kvällen på nellies blogg, och får läsa vad hon fick gå igenom idag och att få läsa att folk ens ha mage att göra nått sånt mot en ungdom,det är SJUKT. blir helt off,förtvivlad,finns inte ord,tycker så jävla synd om nellie idag.

jag kan inte säga att jag varit med om samma sak,för det har jag inte. men jag har varit den som blivit ner tryckt av överdommare och fått ta all skit,fått stå framför överdomaren med tårar i ögonen och säga att detta är inte rättvist, men ingen hänsyn till mig, utan jag fick glatt ta emot en varning på en tävling i våras.

mår så jävla dåligt över hur fel allt hanteras i ponnyvärlden just nu, så himla besviken på allt efter läst nellies inlägg,att jag suget att åka till tävlingar har minskat något enormt...

detta är fel,det är det...